Konserter som satt sina spår för livet! Nytt avsnitt The Tubes:

San Francisco baserade rockbandet The Tubes spelade egentligen inte riktigt den musikstil som jag lyssnade på i slutet av 1970-talet men fick ändå liveplattan What Do You Want from Live i min ägo med sin då annorlunda stil likt ett rockkollektiv, föll pladask för låten White Punks on Dope och den sensuella Don’t Touch Me There. Studioplattan Remote Control släpptes 1979, ett mera rockbetonad album och ett biljettköp var nu ett faktum.

Konserthuset i Göteborg som på den tiden fick rätt många besök av kända rockband berikades den 6:e juni 1979 av The Tubes. På bänkrad nr 9 fick här en yngling beskåda en helt galen show med vackra damer, motorcyklar och besynnerliga ting som motorsågar ”om jag minns rätt” och andra scen attribut , tyckte då det var en sanslöst underhållande show. Inte bara dessa galna aktörer med kreationer både barntillåtna och mindre dito utan hela framträdandet och musiken såklart. Idag skulle vi nog kalla det teatraliskt kostymrock eller liknande 😉 Har för mig att publiken ställde sig upp på stolsrygganda efter konserten bland all rök när de hyllade denna extraordinära sittplatskonsert. Det åttamanna starka bandet inklusive dam verkade också nöjda då Fee Waybill och övriga i the Tubes besökte samma plats 1981, en show jag naturligtvis också såg.

Bevittnade även Camel i samma lokal detta år liksom Boston fast då i Scandinavium på deras Dont look back turne’, The Tubes-konserten var den som etsade sig fast i musikminnet.

Har även haft nöjet att se The Tubes på Sweden Rock (2009) och Sticky Fingers (2015) i Göteborg

Foton från Sweden Rock Festival 2009

Har tyvärr ej setlist från spelningen, nedan är från Hamburg 9/6-1979

Getoverture
Turn Me On
TV Is King
Prime Time
Don’t Touch Me There
No Mercy
Smoke (La Vie En Fumer)
Only the Strong Survive
I Want It All Now
What Do You Want From Life
No Way Out
Telecide
Love’s a Mystery (I Don’t Understand)
California Dreamin’
(The Mamas & the Papas cover)
Tubes World Tour
Drum Solo

Encore:
Stand Up and Shout
White Punks on Dope

Några länkar:

The Tubes – Full Concert – 08/24/79 – Oakland Auditorium (OFFICIAL)

Tubes White Punks On Dope 1977 R0X M1X 720p

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.