VOLA – Witness

Dansk-svenska kvartetten VOLA  gav synnerligen positiva avtryck efter debuten Inmazes och efterföljande albumsläppet Applause Of A Distant Crowd, har dessutom haft nöjet att få beskåda bandet live och kan intyga att de levererar till fullo även där så förväntningarna var minst sagt stora på nya fullängdaren Witness. Det är inte så ofta man hör ”nya” band med ett unikt sound och sätt att presentera musik. Vola är ett av dem med sin ofta tunga progmetal vilket skiftas med diverse melodiösa finstämda slingor och Asger Mygind säregna sång.

Witness – med förra höstens blytunga singelsläpp Head Mounted Sideways och tidigare i vår 24 Light-Years visar Vola två sidor av sin musik, båda i toppklass i vardera stil. Med senaste singelreleasen These Black Claws presenterar bandet en liten nyare sida med gästande Shahmen där atmosfärisk metalkomp och monotona toner får sällskap av diverse inslag av långsam rap.

Fler höjdpunkter och spåret Napalm bör nämnas där man önskar stå längst fram vid scenkanten och lätt gunga med huvudet ”lite för gammal för headbanging”, skämt åsido en låt som passar scenen med sitt härliga gung. Inledande  Straight Lines ”också ett singelsläpp” har allt det som kännetecknar Vola’s styrka tillika favoritalster på ny plattan. Får ni chansen att se bandet framför scen så rekommenderas ett sådant!

Vola konceptet tilltalar en progmetalnörd och melodiös rockälskare som mig, får vi dessutom mycket av allt-produktion liknande Devin Townsend är undertecknad oftast såld som här

VOLA – Witness
Mascot Records

  1. Straight Lines
  2. Head Mounted Sideways
  3. 24 Light-Years
  4. These Black Claws (feat. SHAHMEN)
  5. Freak
  6. Napalm
  7. Future Bird
  8. Stone Leader Falling Down
  9. Inside Your Fur

www.facebook.com/volaband

www.volaband.com

Betyg 8,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.