MUSIKENS HUS GOES PROGRESSIVE 2022

Endast tre veckor kvar tills Musikens Hus Goes Progressive årgång 2022 går av stapeln. Den 19:e mars på Musikens Hus i Göteborg presenterar GARF de eminenta fyra akterna DEMONER, PREHISTORIC ANIMALS, RITUAL och MAGIC PIE. Biljetter finner du via Musikens Hus Förköp

  • Norska MAGIC PIE är välbekanta hos göteborgspubliken för sin blandning av klassisk prog och 70-talets hårdrock inspirerad av band som Dream Theater, Genesis, Pink Floyd, Kansas eller Deep Purple. Debutalbumet ”Motions of Desire” släpptes 2005, och senaste ”Fragments of the 5th Element” beskrevs i tidningen PROG som ”Genesis-pastoral, Van der Graaf-drama och harmonier i stil med Yes”. Nytt album ligger i snar framtid.

www.magicpie.no/

  • RITUAL bildades 1992 i Stockholm, påverkade av progressiv rock från 70-talet och samtida band som The Police, XTC och It Bites. Debutalbumet från 1996 var melodiskt och intensivt, med massor av folkmusikpåverkan. Ett annat kännetecken var texter inspirerade av Tove Janssons romaner. Ritual har ägnat de senaste åren åt ”The Story of Mr. Bogd”, över en och en halv timme musik, uppdelat på två album, varav det första planeras att släppas tidigt våren 2022.

https://ritual.se/ritual.se/Home.html

  • Vad händer när man älskar progressiv rock, alternativ rock och brilliant popmusik. Jo, man gör det väldigt svårt för sig…… Men trots det har PREHISTORIC ANIMALS lyckats vinna publik inom alla dessa stilar. När de släppte sitt andra album ”The magical mystery machine (chapter 1)” blev de hyllade av både publik och recensenter. ”The magical mystery machine (chapter 2)” släpps den 24:e mars 2022.

prehistoricanimalsmusic.com

  • DEMONER bildades i Malmö 2013, med målsättningen att kombinera ett jazzinspirerat ljudlandskap med låtskrivaridealen från progrock, italienska Giallosoundtracks och den nordiska folkmusikens tidlösa melankoli. Debutalbumet ”Anakronism” släpptes 2014. Demoner är idealisk lyssning för dem som uppskattar Kebnekajse, Gösta Berlings Saga, Fläsket Brinner, Opeth, Mahavishnu Orchestra och King Crimson

https://www.facebook.com/demonersweden

Gå med i Göteborgs Artrockförening och stöd kommande musiktillställningar som Slottsskogen Goes Progressive (Fri entré) GARF – Göteborgs Artrockförening

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.