Exit Stage Left – Appleberry Trees

Boråsbaserade Exit Stage Left vilka tagit sitt namn från Rush legendariska livealbum släpper här debutplattan Appleberry Trees och vilken härlig debut! Det måste vara en av de ”Coolaste” inom RetroRocken sedan Greta Van Fleet slog igenom. När jag första gången hörde debutsingeln Piece Of Gold tänkte jag, har Atomic Swing återuppstått? Boråsarna har visserligen en del Atomic Swing vibbar men inspirationen kommer definitivt från flertalet genre inom 70 och 80 talets musik. Progressive rock blir vi serverade mer eller mindre albumet igenom som på Son och det mer symfoniska där End Of The Night kanske är den mest representativa. Titelspåret Appleberry Trees visar en liten annan sida från bandet med plattans vackraste och mest atmosfäriska alster. Man kan även skönja fler musikaliska stilar som psykedelisk rock, det som ändå är den gemensamma nämnaren på debuten är den allt igenom melodiska framtoningen i en positiv anda. Om man måste nämna en favorit i en annars jämnstarkt startfält får det bli The Poet.

Skulle vilja sammanfatta Exit Stage Left debut som ett ypperligt melodiskt RetroRock-album vilken definitivt ger mersmak.

Exit Stage Left – Appleberry Trees


1.Piece Of Gold 4:36
2.Good People 4:11
3.End Of The Night 6:49
4.Appleberry Trees 4:01
5.Vagabond’s Respite 6:59
6.Son 6:30
7.Shine Through 4:07
8.The Poet 6:35
9.Old Man Smile 3:49
10.Champs Elysees 3:41

Exit Stage Left | Facebook

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.