Artrock i Stadsträdgårn – Lidköping 22:e juli

Foto: Conny Myrberg

Festivalen Artrock i Stadsträdgårn går av stapeln den 22:e juli på Dina-scenen i Lidköping med följande Line-up.

Länk

Dina-scenen FRI ENTRÉ!

GREEN ASPHALT: Skåne

Ett sjumannaband av högsta internationella klass under ledning av Dan Bornemark. Vid sin sida har han döttrarna Signe & Hjördis. Gruppens musik är komplex och intrikat men på samma gång lekfull och lättillgänglig. Det är en unik mix av pop, kammarmusik, medeltida toner, jazz och progressiv rock. Inspiration hämtas bl a från ett av progressivrockens absoluta giganter – Gentle Giant.

https://www.facebook.com/greenasphaltmusic

HIGHPROJECT: Västerås

Highprojects musikaliska rötter är 1970-talets genreöverskridande musik. En stor portion hårdrock där sångarens tidstypiska röst ackompanjeras av bluesrockinspirerade gitarrriff och trumkomp. Lägg sen till Hammondorgelns sköna toner och keyboardens läckra ljudmattor. Gruppen rör sig i mellanrummet mellan hårdrock mer progressiva tongångar och deras version av Camels ”Rhayader Goes to Town” är väldigt speciell.

https://www.facebook.com/Highprojectband

EYESCREAM: Hyltebruk/Halmstad

Progressive rock handlar om att experimentera och tänja på gränser. Detta har gruppen Eyescream tagit fasta på. De låter sig inte placeras i något genretypiskt fack, utan blandar flitigt olika stilar och hoppar mellan uttrycksformerna. Det är mycket progmetal med distade gitarrer och tunga trummor. Hela tiden har de ett fokus på rytm och melodier samt att musiken kommer från hjärtat. 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063626074596

Arrangör: Lidköpings Artrocksällskap med stöd av Lidköpings kommun och Studiefrämjandet

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.