Silent Skies – Dormant

Det lyckade samarbetet mellan Tom S. Englund ”Evergrey” och pianisten tillika producenten Vikram Shankar fortskrider här med tredje fullängdaren Dormant. Konceptet känner vi igen från de två förgående albumen och jag måste medge är helt såld i det atmosfäriska och de många vackra skapelserna. Englunds mollbetonade sång och Vikrams så ofta majestätiska ljudmattor vilket blandar klassiska toner med den symfoniska rocken i en tung alternativ tappning är helt klockrent. Här finns en rad guldkorn som inledande Construct vilket är en av plattans skapelser som definitivt kunde vara ett ledmotiv till en film/serie. Reset ett annat exempel från de vackra spåren på albumet med en Englunds som man skulle kunna tänka sig stå längst fram på scen endast ackompanjerat av Vikrams pianospel. Den kanske mest pompösa låten New Life vilken nästan akustiskt tar oss vidare i en filmisk värld och basgången stundtals tar över medans ett enkelt pianospel sedan avslutar, definitivt en favorit tillsammans med övriga nämnda alstren.

Några fler utstickare från konceptet i ett annars välproducerat fast ändå rätt så lågmält album och som någon i en svensk talangtävling sa ett hallelujah-moment hade uppenbarat sig.

Silent Skies – Dormant
Napalm Records

01 Construct
02 New Life
03 Churches
04 Just Above The Clouds
05 Reset
06 Tides
07 The Real Me
08 Light Up The Dark
09 Dormant
10 The Last On Earth
11 The Trooper (Bonus Track)
12 Dancing In The Dark (Bonus Track)
13 Numb (Bonus Track)

Facebook

Betyg: 8,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.