Valley of the Sun – Electric Talons of the Thunderhawk

Valley of the Sun - Electric Talons of the Thunderhawk
Valley of the Sun – Electric Talons of the Thunderhawk

Från Cincinnati, Ohio kommer albumdebuterande powertrion Valley of the Sun och det borde vara enbart versaler på power för detta är kraftfullt! Kraftfullt fuzzriffande, superstabilt gungande tempo och en mer upphottad ljudbild än gemene stonerband gör dessa amerikanska gossar till ett sluggande stonerrockband som inte backar för något. Det svänger och det kränger så som bara ökenrock kan göra och eftersom de valt att hålla ett lite högre tempo så blir det heller aldrig segt eller långtråkigt. Jag som älskar ett tungt svängande riff mer än ekvilibristiskt finlir njuter i fulla drag och trots att amerikanerna inte kommer med något nytt till bordet så njuter jag i fulla drag ändå. Ljudmattan är så där härligt mättad, svänget är konstant och ökensanden yr ur högtalarna. Jag skiter i om det som bandet presenterar på Electric Talons of the Thunderhawk har gjorts förut. Jag bryr mig föga att bandet inte skapar något nytt överhuvudtaget. Det enda jag bryr mig om är att detta är ett galet starkt stoneralbum som är förbannat roligt att lyssna till när jag sitter och svingar några kalla en sommarkväll. Det behövs såklart lite mer som sticker ut och några fler ”hits” för att ett högre betyg skall kunna sättas men det behöver inte var så jävla avancerat och nyskapande hela tiden så kör bara kör! Valley of the Sun är här för att stanna!

Valley of the Sun – Electric Talons of the Thunderhawk

Fuzzorama / Pirate Smile GbR

  1. Worn Teeth
  2. As Earth and Moon
  3. Maya
  4. Nomads
  5. Lazer Vision Intermission
  6. Within the Glare
  7. The Message is Get Down
  8. The Sleeping Sand
  9. Gunslinger
  10. Centuar Rodeo

http://www.electrictalonsofthethunderhawk.com

Betyg: 7 / 10

Ulf Classon

3 svar på ”Valley of the Sun – Electric Talons of the Thunderhawk”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.