Gregory Lynn Hall – Heaven To Earth

GLH_Heaven_To_Earth
Gregory Lynn Hall – Heaven To Earth

Här har vi en ganska okänd kille om man inte är såld på en grupp som heter 101 South sedan tidigare. Annars sjunger Gregory Lynn Hal mest reklamjinglar för att överleva och är en mycket anlitad sådan. Nu har han dock knåpat ihop sin egen solo-skiva där han spelar alla instrument själv. Han har endast bjudit in några sologitarrister. Exempelvis Graig Goldy som gör en enastående insats i Heaven to earth. Gregorys röst är intressant och låter som en blandning av Dave Meniketti (Y & T), Sammy Hagar och vår egen Nils Patrik Johansson (Astral Doors m fl). Ingen dålig mix som ni hör. Gregory sjöng gospelstämmor redan vid tre års ålder och han och hans syskon brukade samlas runt sin farmor och hennes piano som barn.

För att återvända till skivan så hör man direkt att den har något speciellt. Soundet är inte modernt utan snarare låter det bluesbaserad AOR (tänk Y & T, Whitesnake och liknande) som det gjorde runt 1989-1990. Det som fångar upp mig är att han undviker de värsta klyschorna och låtarna balanserar perfekt på den kommersiella linan utan att det blir omedelbart igenkännande. Låtarna har också en underbar närvaro. Känslan man får är mer ”varför har jag inte hört den här tidigare?”.

Många låtar har blivande klassiker-status i mina öron. Ta bara de två inledande rökarna You got me runnin´och Rockin the road. Tröttnar man dock på rockandet så finns suveräna balladerna I thought I saw heaven, Cryin´och Fly on att tillgå. Trots min entusiasm inför denna skiva ska jag nöja mig med att ge betyg strax under blivande klassiker. Den tillhör i alla fall toppskiktet inom sin genre.

Gregory Lynn Hall – Heaven To Earth
AOR Heaven

1.You got me runnin´
2.Rockin´the road
3.Stars in the night
4.Heaven to earth
5.I thought I saw heaven
6.Love can
7.Fly on
8.Ordinary man
9.Cry no more
10.Mama said
11. Cryin´

9 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.