Montage – Montage

montage - montage
Montage – Montage

Denna finska grupp från Helsingfors släpper nu sin debut-CD och som så många andra band träffades dom under skoltiden fast bandet bildades först 2011. Montage består av Mikko Heino på sång, Roni Seppänen gitarr, Jukka Virtanen keyboard, Taneli Tulkki bas samt Kim Etelävouri på trummor. De träffades som sagt under skoltiden och har spelat i olika konstellationer som bl.a. mynnat ut i band som Tracedawn, Minutian och Devil i know. Musiken beskrivs enligt promobladet som traditionell hårdrock med en twist av prog och influeras av The doors, Rush, Caravan, Mastodon och Black Mountain.

Har lyssnat en del och ljudet verkar inte riktigt genomarbetat, kanske det är medvetet men på grund av detta så känns det som låtarna inte riktigt kommer till sin rätt. Stundtals blixtar det ändå till men sen så faller det tillbaka i anonymitet på något vis.

Hur mycket hårdrock det vill liknas vid vill jag personligen låta vara osagt men det pop/rockas på ibland och det kommer lite progressiva element emellanåt. Dock växer albumet med tiden och men en mustigare produktion så hade låtarna stått sig starkare. Detta känns ändå helt klart som något som skall ses live DÅ tror jag att det kan bli riktigt bra! Är helt övertygad om att det skulle kunna falla diverse Garfare/Artrockare på läppen vid livescenen.

Mina personliga favoriter här är Mammoth och Strawberry skies.

Montage – Montage
Secret Entertainment

1. Other Voices (Introduction)
2. Trapeze
3. Misty High
4. Mammoth
5. Reborn Identity
6. Shine
7. Devil’s Whip
8. Strawberry Skies

www.montage.fi

Betyg 6/10

Niklas Johansson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.