Workshop of the Wolf – Workshop of the Wolf

WotW -WotW
Workshop of the Wolf – Workshop of the Wolf

Göteborgsbandet Workshop of the Wolf består av ett gäng musiker som lirat ihop ett par år och som har ett förflutet i band som: Miosis, Chuck Norris Experiment och Whyte Ash. Bandet levererar ett klart egensinnigt och retrodoftande sound där tyngd, intensitet, experimentlusta och suggestiva riff är klara ledstjärnor.

Bandet säger sig vara inspirerade av den progressiva/experimentella musikscenen på 70-talet och det på den tiden ganska vanligt förekommande powertrioformatet. Killarna i bandet lirar alla riktigt bra och har en skön känsla för både melodi, stämning och tyngd. Trioformatet gör att bandets musik känns väldigt direkt och ärlig utan en massa onödiga pålägg och dubbningar, och det som hörs på plattan kommer bandet med råge att kunna leverera även live. Man har på ep:n Workshop of the Wolf knåpat ihop fem riktigt kul låtar som spänner över ett stort musikaliskt register som känns både omväxlande och ganska unikt. Kan faktiskt inte påminna mig att jag hört något liknande tidigare, utan de enda som de möjligtvis går att jämföra med skulle kunna vara Malmöbandet Wraptors som har ett något sånär liknande koncept.

De två inledande spåren By the hour och Nothing behind har ett groove och en mycket suggestiv intensitet som är klart tilltalande. Light down low är en skön mix av både det experimentella sound som tidigare nämnts samt lite lugnare tonspråk. Plattan lugnar ner sig något på de två avslutande spåren där sista spår From the sea är en drygt nio minuter lång, mycket skön och omväxlande låt. Den börjar lugnt och sökande och stegras gradvis i både i tyngd och intensitet för att i slutet formligen briserar i coola riff, malande bas, maniska trummor och tjutande gitarrer. Ascool avslutning!

Workshop of the Wolf är en klart kul ny bekantskap som jag tror många kommer att höra talas om i framtiden. Med sitt retrodoftande ganska skitiga och grooviga sound har åtminstone jag hittat ett nytt favoritband, vilka jag hoppas att få höra live inom en snar framtid.

 

Workshop of the Wolf – Workshop of the Wolf                                                                     

Transubstans / Record Heaven

 

1.   By the hour
2.   Nothing behind
3.   Lights down low
4.   This ocean
5.   From the sea

 

www.wotw.se
 

Betyg 7,5 / 10

Staffan Vässmar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.