Chicago – XXXVI

CHICAGO now
Chicago – XXXVI

Chicago är legendariska bland västkust-diggarna och bildades i…eeeh….Chicago redan 1967. Bandet hade stora framgångar under framför allt 1970- och 1980-talet. Då fanns sångaren Peter Cetera med i bandet och cementerade klassiker som If you leave me now (1976), Street player (1979) och Stay the night (1984) för att nämna några. Med sin mix av jazz-pop-rock så har de sålt över 100 miljoner skivor världen över.

På 2000-talet har de dock varit mer anonyma och senaste studioalstret släpptes 2006. Visserligen kom Stone Of Sisyphus 2008 men det var en utgivning av en skiva bandet spelade in redan 1993 men aldrig släppte.

Jag måste erkänna att jag var lite tveksam inför denna skiva. Men hallå, vad man kan bedra sig. Dessa gubbar vet verkligen hur en slipsten ska dras!.

Ni som älskat dem tidigare kommer definitivt att älska denna skiva också. Omslaget är så rätt det kan bli och det musikaliska innehållet håller en kvalitet över förväntan som gör mig lite smått förstummad. Låtarna låter som tidlösa klassiker i stort sett allihop och man kan först tro att de gjort re-recordings på sin back-katalog men icke. Här pratar vi nyskrivet material som håller för alla säkerhetskontroller även från den kräsnaste fan av gruppen. Det är så att man kan bli gråtfärdig över att det fortfarande görs så helgjutna skivor fortfarande. Produktionen är även den i toppklass och det är Hans Linderman som kan ta åt sig den äran.

Lee Loughnane (67 år) som spelat trumpet med bandet ända sedan begynnelsen säger att intentionen med denna skiva bara var att samlas och göra musik igen. Att ytterligare utöka det musikaliska arvet.

Jag kan bara säga att de lyckats över förväntan!

Fakta: Även om skivan har titeln 36 så är detta ”bara” studioalbum nummer 22. Chicago räknar in sina samlingar och live-skivor också.

Chicago – XXXVI
Frontiers Records

1. Now
2. More Will Be Revealed
3. America
4. Crazy Happy
5. Free At Last
6. Love Lives On
7. Something’s Coming, I Know
8. Watching All The Colors
9. Nice Girl
10. Naked In The Garden Of Allah
11. Another Trippy Day

www.chicagotheband.com

 

Betyg: 9 / 10

Peter Dahlberg

1 svar på ”Chicago – XXXVI”

  1. Som stor Chicago-diggare så är jag bara glad över den musikalitet dom Robert Lamm & Company presterar. TommyiHudik.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.