220 Volt – Walking In Starlight

220V_Walking_In_Starlight
220 Volt – Walking In Starlight

 

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna skiva. Otaliga gånger har jag lyssnat på den och tyckt att det jag hör låter ganska okej. Sångaren är okej, musiken (hårdrock inte heavy metal) är okej, låtarna känns okej. Ändå får jag en känsla av mättnad. Det räcker nu liksom. De flesta låtar går i ett bekvämt mellantempo som efter ett tag blir otroligt tröttsamt och gör att allt smälter ihop till en enda gegga.

Jag kan jämföra med Uriah Heeps senaste som också var alldeles för mycket och för upprepande. Den hade ändå sina ögonblick. Det har tyvärr inte 220 Volt. De är för lata med arrangemangen och tror att det räcker med att få till ett schysst gung. I låt efter låt efter låt.

Sångaren sjunger bra men använder samma tonläge alldeles för mycket. Visst är det skönt att ligga i komfortzonen men som lyssnare blir man bara irriterad. Det är ju inte så att det inte finns andra att lägga sin lyssningstid på.

År 2014 är det inte längre okej att bara låta som en sämre kopia av sina idoler. Ni måste även kunna tillföra något eget som får en att haja till lite. Det finns så många band därute och så mycket talang. Då går det inte att bara damma av ett gammalt namn och sedan servera halvljummet kaffe.

220 Volt – Walking In Starlight
AOR Heaven

1. Walking In Starlight
2. System Overload
3. Broken Promises
4. Alive
5. Blind
6. Stranded
7. Get Me Out
8. The Waiting
9. Through The Wastelands
10. Burning Heart
11. Take A Good Look
12. One Good Reason
13. Guiding Light

Betyg: 5/10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.