Days of Ashes – In the Mirror of Reconciliation

days2Days of Ashes – In the Mirror of Reconciliation

Några ord från bandets info:

Ensam på Kebnekaise mötte jag tystnaden. Där fick jag iden att skapa ett konceptalbum om en människas resa genom livet. Om en resa från mörker till ljus, tunga förluster och en uppväxt präglad av en alkoholberoende pappa. Musiken är progressiv rock/metal och albumet tar lyssnaren ut på en unik resa från de mörkaste stunder av beroende till en plats av läkning och försoning

Ja detta är sannerligen en genomarbetat konceptalbum som också tog nästan 6 år från ide till release inkluderat en 28 sidors booklet. Musiken är fylld av atmosfäriska ljudmattor, progressiva svängningar och toppat med en ypperlig vokalist. Texterna/historien om en människas resa mellan hopp och förtvivlan genom livet är berörande och kan säkert i mycket kännas igen hos oss lyssnare. Här presenteras massor av kvalitativ progressive metal från samtliga musiker, skulle jag personligen önska en dimension till är möjligen en lite tyngre produktion ”kanske är ljudbilden mer svulstig på cd än min mp3 länk?) som ett större skivbolag borde kunna ge. Skivbolag var är ni??

Karlstads bandet sticker ut med en tjej ” Jolene Fredricson” bakom slagverket (inte så vanligt inom genren) Johan Strende på keyboards som också skrivit den mesta av musiken ger oss en ballanserad ljudmatta utan att ta över liksom på gitarr Peter Henningsson gör och gästvokalisten Carita höök på spåret Watching me bleed borde anlitas även på nästa fullängdare. Ett band är aldrig bättre än vad vokalisten är brukar det heta och Fredrik Eriksson tillika textförfattare är också en av bandets styrka. Om man nu vill beskriva musiken för den icke invigde .. är Remedy Lane eran med Pain of Salvation toppat med tidiga Dream Theater rätt nära konceptet.

Watching Me Bleed den dryga åtta minuters långa spåret tillika en av favoriterna kan nog sammanfatta vad Days of Ashes står för musikaliskt så vänner av god progressive metal, här är ett nytt gäng att hålla ögonen på!

Days of Ashes – In the Mirror of Reconciliation
Jay Loe Productions

1 Prologue4:05
2 Walls of Concrete5:07
3 Sentiment7:38
4 Father2:38
5 My Face of Despair5:05
6 Watching Me Bled8:22
7 Hitting the Ground2:54
8 I Don’t Blame You5:15
9 Kisagatomi7:34
10 The Core of Myself5:59
11 Touching Spirituality6:08

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.