Mr.Big – …The stories we could tell

Mr.Big
Mr.Big – …The stories we could tell

De fyra eminenta herrarna i Mr.Big är tillbaka med sitt andra alster sedan återföreningen 2009. Skivan fortsätter i samma stil som föregående så föll den er i smaken så är det bara att köra på. De blandar sin jammiga rock med mer melodiska tongångar och ibland leker de lite extra. På förra skivan var det Still ain´t enough for me där Billy Sheehan framförallt fick briljera. Här heter låten The monster in me och nu tar Paul Gilbert plats i rampljuset och kör bland annat ett grymt wah-wah solo.

Balladen heter Just let your heart decide och är helt ok. Ingen ny världshit dock. Fastnar även för den melodiösa Eastwest som är plattans starkaste kort i mitt tycke. Bra sång från Eric Martin där. Inledande och Aerosmith-doftande Gotta love the ride är inte heller så tokig.

Ingenting blir ju direkt dåligt i dessa herrars händer och därmed inte heller tråkigt. Tråkigt är däremot att trummisen Pat Thorpe fått diagnosen Parkinsons sjukdom och inte kan turnera mera. Betyget blir genomgående bra med några toppar.

Mr.Big – …The stories we could tell
Frontiers Records

 

Gotta Love the Ride
I Forget to Breathe
Fragile
Satisfied
The Man Who Has Everything
The Monster in Me
What If We Were New?
East/West
The Light of Day
Just Let Your Heart Decide
It’s Always about that Girl
Cinderella Smile
The Stories We Could Tell

www.mrbigsite.com

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.