Vega – Stereo Messiah

VEGA_sm
Vega – Stereo Messiah

När man ser omslaget är det lätt att avfärda Vega som ett dussinband i en alltför stor våg av moderna AOR-skivor. Men det ska ni inte göra. De brittiska rockarna är nu aktuella med sitt tredje album och har fått hjälp från tre välrenommerade herrar. Ingen mindre än John Mitchell, sångare i It Bites har svängt sin magiska stav och varit som en sjätte medlem i arbetet med denna skiva. Även Harry Hess (Harem Scarem) har varit med och mixat, och till sist men inte minst så har Joe Elliott (Def Leppard) varit med och bidragit med låtskriveriet i låten 10 x bigger than love där han även medverkar.

Även om skivan kanske inte har så mycket progressiva inslag är det ypperligt arrangerad och välproducerad modern poppig AOR vi får oss till livs här. Det är mer betoning på pop än rock får jag nog säga, trots en lite slamrig ljudbild. Lite som hos svenska H.e.a.t. finns här en ungdomlig entusiasm och engagemang i utförandet av låtarna som gör att ingenting egentligen låter mindre än bra.

Blanda redan nämnda H.e.a.t. med klassiska U2 och Shy så får ni en hint om hur bra detta låter. Låtarna är av hög klass och lyckas låta bra utan att fastna i de värsta klyschfällorna. Jag blev tagen lite på sängen av denna skiva. Hoppas ni blir det också. De har verkligen hittat sitt sound i och med denna skiva.

Vega – Stereo Messiah
Frontiers Records

1. Stereo Messiah
2. All Or Nothing
3. Wherever We Are
4. Ballad Of The Broken Hearted
5. Gonna Need Some Love Tonight
6. The Fall
7. Neon Heart
8. With Both Hands
9. 10 X Bigger Than Love
10. My Anarchy     1
1. The Wild, The Weird, The Wonderful
12. Tears Never Dry

www.vegaofficial.co.uk

 

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.