Luicidal – Luicidal

Luicidal - Luicidal - 2014
Luicidal – Luicidal

Efter allt för lång tid borta från scenen så är nu LouieMayorga tillbaka med full kraft. Som originalbasist i SuicidalTendencies så var han på åttiotalet med och släppte bandets två första album och blev på kuppen odödligförklarad som en av skatepunkens grundare. Klassiska låtar som Institutionalized, Two Sided Politics och Join the Army har alla Mayorga som författare och med ett sådant arv så är det en stor synd att han under alla dessa år inte har släppt någon ny musik. Men det är det ändring på nu. Med nya bandet Luicidal så har han bland annat återförenats med fyra gamla polare från SuicidalTendencies och den musikaliska inriktningen kommer inte som någon överraskning. Det är old school punkrock från sent åttio- och tidigt nittiotal där den geografiska mittpunkten är Venice Beach i Los Angeles. De har verkligen lyckats att fånga soundet som präglar plattor från det området och tiden som de siktar in sig på men utan att det låter mossigt. Snarare låter det ganska opolerat och underproducerat, utan att det för den delen blir skramligt, men så är det ju attitydstinn punkrock vi pratar om här också. Det skall låta lite illa men medryckande på samma gång liksom. Hur som helst så blir jag ändå inte knockad av detta släpp men som älskare av hela SuicidalTendencies familjeträd så njuter jag naturligtvis av att än en gång få höra denna sorts punkrock. Den furiösa inledningen med Westside Familia får agera supersnabb tidsmaskin tillbaka i tiden, Live For Today får mig att tänka på SuicidalTendencies klassiska platta Join the Army (1987) och Changed World kan vara albumets starkaste stund. Men det låter inte bara SuicidalTendencies om Luicidal. Tack vare bland annat Dale Henderson (Beowulf), Mando Ochoa (Sick Sense) och Keven Guercios (No Mercy) medverkan så får Mayorgas nya skötebarn kanske inte en så stor men ändå en egen liten identitet. Dock håller inte materialet för något högre betyg. Jag uppskattar verkligen det jag hör men det blir lite för jämntjockt efter ett tag. Det finns saker som sticker ut men inte tillräckligt för att jag i alla fall skall börja tokhylla Mayorgas comeback. Men det är en lovande start och jag ser verkligen fram emot att följa Luicidal framfart och kommande musikaliska tilltag.

Luicidal – Luicidal
Cockroach/Border Music

1. Westside Familia
2. Live For Today
3. Kumbaya
4. Changed World
5. You Always Knew
6. Knife Fight
7. Mexican Crabs
8. Sinister Love
9. Least to Succeed
10. Green Light
11. Killing Skating Machine
12. Kumbaya (Feat. HR of Bad Brains)

www.facebook.com/LuicidalOffical

 

Betyg: 6/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.