Victorius – Dreamchaser

Victorius – Dreamchaser

Victorius – Dreamchaser

Här har vi en ny generation power metal-killar från Tyskland. Dessa fem unga grabbar sjunger om vampyrer, drakhjärtan och flygande korpar. Helt i stil med den fantasy-våg som gått genom film och litteratur de senaste åren. Inledande ”Twillight skies” går enligt genren i en hiskelig fart och sångaren påminner lite om Joakim Cans (Hammerfall) och Olof Wikstrand (Enforcer).

Alla som gillar genren power metal vet att det ska smattra om trumskinnen och att alla ska kunna sjunga med i refrängerna. Victorius går glädjande nog lite utanför ramarna och det är mer betoning på metal. Detta gör att det är lite behagligare och mer oförutsägbart att lyssna på. Det känns till och med lite fräscht och framförallt väldigt proffsigt. Detta är grabbarnas andra skiva men låter redan i klass med många etablerade band i genren. Mixa ihop lite ovan nämnda Enforcer med Hammerfall och lägg till en nypa Dimmu Borgir och Kamelot så kommer du ganska nära hur Victorius valt att framställa sin musik.

Den lite tyngre Blood alliance är en personlig favorit, likaså snabba Speedracer och minst lika snabba men mer hittiga Dragonheart och Where ravens fly. Fick jag önska fritt skulle jag önska att de snodde lite mer från Dimmu Borgir och blandade in i sin musik. Inte just gurglet utan mer det snygga feta ljudet. Detta är dock bara andra plattan på två år och Victorius kommer definitivt att utöka sin fanbase ytterligare!

Victorius – Dreamchaser
Sonic Attack/SPV

1.Twilight Skies 05:01
2.Day of Reckoning 04:44
3.Dragonheart 04:41
4.Fireangel 04:33
5.Dreamchaser 03:30
6.Batallions of the Holy Cross 03:54
7.Blood Alliance 04:21
8.Speedracer 03:32
9.Where Ravens Fly 05:14
10.Black and White 04:05
11. Silent Symphony 04:53

www.victoriusmetal.net

 

Betyg: 7/10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.