Oblivious – Shore to Shore (Singel)

Oblivious_singel

Oblivious – Shore to Shore 

I samma veva som förra årets bästa album skulle sammanställas så passade svenska Oblivious på att ge oss ett smakprov på vad som komma skall under 2015. I april senare i år så når nämligen bandets tredje fullängdare Out of Wilderness butikerna och som smakprov har de redan nu gett oss fjärde spåret Shore to Shore. En låt som visar prov på en lite kaxigare attityd och ett lite klarar sound i jämförelse med föregångaren Creating Meaning (2013). Det kan bero på att bandet inte bara har gått från två till en gitarrist utan har även växlat till en ny studio. Två drag som inte bara kan ge en lite annorlunda ljudbild utan även förnyad energi och drivkraft. Något som nu alltså märks ganska så tydligt och som absolut inte är till någon nackdel. Låten i sig är en tungt gungande rocklåt med klara melodier och rötterna stadigt i den bluesiga sjuttiotalsmyllan. Men en lite krispigare ljudbild gör att musiken nu alltså känns lite ”modernare” än tidigare. Den starka refrängen ackompanjeras av distinkt manlig körsång och det sköna groovet för hela tiden lyssnaren framåt i låten. Shore to Shore är en svängig låt som definitivt ökar suget hos mig att få höra nya skivan, synd bara att det är så långt kvar.

Oblivious – Shore to Shore (Singel)
Gaphals

1. Shore to Shore

https://www.facebook.com/obliviousofficial

 

Betyg: 8/10

 

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.