Level 10 (Russel Allen & Mat Sinner) – Chapter 1

LEVEL10 c1

Level 10 (Russel Allen & Mat Sinner) – Chapter 1

 

 

Detta är ett sammansatt band med riktigt duktiga musiker och en duktig sångare. Hantverket blir därefter klanderfritt. Det som överraskar är att det låter så tajt. Det låter som ett riktigt band. Russel Allens stämma hörde vi nyligen tillsammans med Jorns och Russel sjunger även i Adrenaline Mob till vardags. Speciellt det senare har gett avtryck i musiken. Det är ganska hårt men samtidigt melodiöst. På sologitarr hittar vi ingen mindre än Roland Grapow (Helloween, Masterplan) och han gör några riktigt bra grejer här. Mat Sinner spelar bas förstås och producerar. Produktionen är riktigt bra och väldigt bra mixat.

Skivan öppnar med ett stenhårt riff som sätter ribban direkt. Russel sjunger ganska aggressivt men inte lika aggressivt som i Adrenaline Mob utan mer melodiöst.  Jag kommer på mig själv att tänka på Rainbow med Graham Bonnet. Så bra låter det.  Det gäller flera av låtarna på skivan. Okej, nu finns det ingen Ritchie Blackmore i bandet men ni förstår säkert vad jag menar när ni lyssnar sedan. De har till och med fått in en skön ballad så man kan hämta andan lite.

Mina favoriter är Cry no more, One way street, Voice of the wilderness och Forevermore. Finns flera bra låtar men dessa faller nog bäst i mina öron. En stark platta som sagt.

Musiker:
Russell Allen – Lead & Backing Vocals
Mat Sinner – Bass & Backing Vocals
Roland Grapow – Guitars
Alex Beyrodt – Guitars
Randy Black – Drums & Percussion
Alessandro Del Vecchio – Keyboards

Level 10 (Russel Allen & Mat Sinner) – Chapter 1
Frontiers Records

Cry No More
Soul Of A Warrior
When The Nighttime Comes
One Way Street
Blasphemy
Last Man On Earth
In For The Kill
Voice Of The Wilderness
All Hope Is Gone
Demonized
The Soul Is Eternal
Forevermore

Betyg: 8 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.