Simeon Soul Charger – A Trick Of light

Simeon Soul Charger

Simeon Soul Charger – A Trick Of light

Retron är tillbaks, ja här kan man verkligen få sina sena 60-tal och 70-talets vibbar tillgodosedda. Psykedelisk rock där Beatles lyser igenom om än i mer flummig variant. Bigelf har fått ännu en vapendragare i den nygamla eran.

Bandets tredje fullängdare är fullmatad med musikstilar i en härlig kompott. Musiken återspeglar verkligen tiden då det begav sig med dess grove, harmonier och melodiska koncept. Simeon Soul Charger har lyckats återskapa känslan och visst får man vibbar från många band och artister fast ändå görs det här med sig egna ”touch”. Speciellt gillas det släpande gitarrspelet som i många sektioner följer de vokala insatserna med en gnutta tidsförskjutning.

Spelglädjen och humorn ”musikaliskt” är också de positiva bidrag på denna tidsresa som skivsläppet erbjuder. Albumets cover I Put a Spell on You visar ännu en gång att bluesen är själen i all rock och så som Simeon Soul Charger presenterar alstret gör en glad i hela musiksjälen.

Utvecklingen inom musiken går enormt framåt och många av dagens musiker är så otroligt skickliga på sina instrument, glöm bara inte känslan från 60-70 talet. Musik är mer än teknik.

Simeon Soul Charger – A Trick Of light
Gentle art of music

1. The Prince of Wands (A Trick of Light) (6:05)
2. Heavy (3:49)
3. Evening Drag (6:19)
4. How Do You Peel (6:17)
5. Where Do You Hide (3:19)
6. Workers Hymn (4:15)
7. The Illusionist (4:38)
8. Jane (3:21)
9. I Put a Spell on You (6:30)
10. Floating Castles (6:07)

 
http://simeonsoulcharger.bandcamp.com/album/a-trick-of-light

 

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.