Alpha Tiger – iDentity

Alpha Tiger - iDentity

Alpha Tiger – iDentity

Här kommer grabbarna i Alpha Tiger och de gör det med hård rock glaserad i klassisk heavy metal som garnerats med en klar modern ljudbild. Deras favorittid inom hårdrocken är mitten på åttiotalet fram till början på nittiotalet och de hade nog hellre befunnit sig i USA än i hemlandet Tyskland. Jag har ingen större koll på deras två tidigare album men här på nya skivan är det i alla fall en blandning av Queensrÿche och Fates Warning som gäller. Traditionell amerikansk heavy metal i modern skrud där melodierna står i första rummet och de väl utstuderade refrängerna ger musiken dess identitet. Men med det sagt så känns faktiskt iDentity allt för anonym. Inledande Lady Liberty och Scripted Reality är båda ett par ärtiga stycken men saknar något som fäster sig i minnet och We Won’t Take it Anymore är en medryckande sång men även här saknar jag det lilla extra. Hade de istället gjort fler låtar i samma klass/stil som Revolution in Progress då hade jag nog förmodligen jublat mer än surat. Här blir istället bandet ettrigare, lite elakare men framförallt kraftfullare i sitt uttryck och sångaren Stephan Dietrich vågar ta ut svängarna lite mer vilket ger musiken en bättre rondör. Herr Dietrich är förövrigt skivans behållning även om jag ibland kan tröttna lite på hans envisa förhållande till att ta allt för höga toner allt för länge. När han istället vågar ta ut svängarna både upp och ner i tonregistret så påminner han inte bara om en ung Geoff Tate utan faktiskt även en hel del som en viss Michael Kiske. Tyvärr saknar Dietrich en egen identitet i rösten för att det skall bli något annat än en stark ”kopia” av nämnda vokalister men sången och musiken samspelar faktiskt riktigt bra ihop trots allt. Men trots att jag inte direkt hoppar höjdhopp av glädje, eller ens funderar på att lyssna på skivan igen efter att ha plitat ner denna recensionen, så får jag ändå ge grabbarna ett godkänt betyg i alla fall.

Alpha Tiger – iDentity
Steamhammer/SPV

1. Intro
2. Lady Liberty
3. Scripted Reality
4. Long Way of Redemption
5. Identity
6. We Won’t Take it Anymore
7. Revolution in Progress
8. Closer than Yesterday
9. Shut Up & Think
10. This World Will Burn

www.alphatiger.de

 

Betyg: 6/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.