Allison Moorer – Down to believing

ALLISON MOORER - DOWN TO BELIEVING

 

Allison Moorer – Down to believing

Ja, detta tillhör inte det vanliga jag lyssnar på. Alternativ country. Men jag hade tidigare en vän som var helt tokig i denna genre så den är inte helt obekant för mig. Han har gått vidare och bildat familj nummer två så jag skriver denna recension som en hyllning till honom och vår tidigare vänskap.

Allison Moorer var tidigare gift med en annan stjärna i genren, Steve Earle. Deras äktenskap höll i sju år och hon tackar honom innerligt för att han lärde henne mycket om låtskrivande. Nu är ju inte Allison Moorer Shania Twain och Steve Earle inte Robert John ”Mutt” Lange. Med det menar jag att det inte är radiohits Allison skriver utan mer gripande små berättelser ur livets alla vrår. Exempelvis Mama let the wolf in som handlar om hennes autistiske son.

Annars är inledande Like it used to be en liten countryrockpärla som jag kan tänka mig kan nå en del framgång. I lost my crystal ball är en vemodig liten melodi som också fastnar. Träskbluesen i Tear me apart är uppiggande. If I were stronger griper också tag i en liksom avslutande Gonna get it wrong. Allison sjunger ypperligt och lägger ner själ och hjärta i varje låt. Det är svårt att bara avfärda detta.

Sammanfattningsvis en mycket stark platta. Nu har jag hört för lite av hennes tidigare repertoar för att säga hur den ligger i jämförelse. Men skit i det, jag kan lova alla som har den minsta lilla country-gen att detta är kvalitet. Kanske är covern på Creedence gamla Have you ever seen the rain lite onödig. Den är inte dålig men tillför ingenting och originalet är redan toppklass. Men det är bara en bisak i sammanhanget. Så om min tidigare vän läser detta så vill jag bara säga att jag blir väldigt förvånad om inte någon låt hamnar på årsbästa 2015.

Allison Moorer – Down to believing
Proper Records/Border

1.Like It Used To Be
2.Thunderstorm Hurricane
3.I Lost My Crystal Ball
4.Down To Believing
5.Tear Me Apart
6.If I Were Stronger
7.Wish I
8.Blood
9.Mama Let The Wolf In
10.I’m Doing Fine
11.Back Of My Mind
12.Have You Ever Seen The Rain
13.Gonna Get It Wrong

http://allisonmoorer.com

 

Betyg:7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.