Lars Boutrup’s Music for Keyboards – Small as a Ball

Lars Boutrup's Music for Keyboards - Small as a Ball

 

Lars Boutrup’s Music for Keyboards – Small as a Ball

Lars Boutrup släpper här sitt tredje instrumentala album med progressive musik. Med som musiker återfinns även Fredrik Sunesen på slagverk och Niels W. Knutdsen på bas. Boutrup har genom åren arbetad med bands som Simcess, Big Bang, Evil Masquerade och Supernova.

Instrumentala plattor och i synnerhet keyboards dominerande är nog ett av det svåraste att ge sig på om man vill nå ut till den allmänna lyssnaren. Känner faktiskt bara till en som riktigt lyckats Jean-Michel Jarre även om det då är mer synthbaserat. Det finns naturligtvis låtar som sticker ut och tilltalar gemene man men att hålla intresset uppe på en hel fullängdare är desto svårare.

Hur lyckas nu Boutrup på nya albumet. Här finns en hel del stycken som tilltalar även om helhetsintrycket har en del kvar att ge . Skickligheten på instrumenten är klanderfri liksom arrangemangen, som älskare av symfonisk musik finns här ett antal spår som faller undertecknad i smaken. Här finns både stämningsfulla partier och melodiska stycken där man till och med kan ana rocktoner från Uriah Heep som i inledande spåret Small as a ball. På tredje stycket Back to horn känns en del takter vara influerade av Genesis och kanske Mike and the Mechanics. Kortaste stycket Heaven can wait svävar vi ut i det atmosfäriska vilket fortsätter på Will we dream about the ball?, båda låtarna känns här passa som filmmusik eller varför inte till dataspelen värld. Avslutande Story harp och en viss herre vid namn Jon Lord och hans sound lyser igenom ljudbilden.

Precis som jag skrev på Lars Boutrup’s första fullängdare saknar jag dock här lite tyngd i produktionen och nog skulle det inte skada med några vokala gästspel. Okej platta men krävs nog lite mer för att hålla intresset på topp för den allmänna lyssnaren.

Lars Boutrup’s Music for Keyboards – Small as a Ball
Ex’cess Records

1. Small as a ball
2. Metro scheme 69
3. Back to horn
4. Für deine kleider
5. Heaven can wait
6. Will we dream about the ball?
7. And the boy gets a cigar
8. Story harp

www.musicforkeyboards.com

Betyg: 5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.