Light Damage – Light Damage

light damage

 

Light Damage – Light Damage

Inte varje dag man recenserar band från Luxenburg och som ni då förstår är detta min första bekantskap med Light Damage. Bandet grundlades 2005 efter en ”Prog-Resiste convention” på Spirit of 66 i Belgien då Seb (trummor) och Steph (gitarr) träffades. Bandets inledande inriktning var covers av band som Pink Floyd och Genesis. Efter diverse medlemsbyten och egenproducerade alster kommer nu bandets första fullängdsalbum via bolaget Progressive Promotion Records.

Musiken har influerats från 70-talets nämnda grupper fast går åt det mer neoprogressiva. Här återfinns ändå varierade musikstilar från rockpop till det symfoniska. Inledande Eden är definitivt ett stycke musik i den progressiva/symfoniska genren som också är en av albumets starkaste spår. En annan av albumets favoriter är F.H.B (For Helpful buddies), en kortare men mycket vacker låt där gitarrspelet från Stephane Lecocq får briljera. Nicholas-John sång är inte den kraftigaste men ger ändå sin prägel på bandets sound. På musikstycket Empty kompletterar just sången och det melodiska gitarrspelet varandra på bästa sätt.

En helt okej debut som ger mersmak.

Light Damage – Light Damage
Progressive Promotion Records

1. Eden
2. Empty
3. The Super of Cyprianus
4. Heaven
5. F.H.B (For Helpful buddies)
6. Touched

www.lightdamage.lu

 

Betyg: 6,5/10

Conny Myrberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.