Reload – Hotter Than a Bullet

reload

 

Reload – Hotter Than a Bullet

 

Reload är ett melodiskt AOR/hårdrocksband från Grekland som såg dagens ljus sommaren 2002. Musiken har sin inspiration från band som Stryper, Eclipse och Steel Panther. Nu är debuten släppt i Europa via ROAR och bakom producentstolen återfinns ingen mindre än Bob Katsionis (Firewind, Outload mm).

Inledande Give into the night som är ett alster vilka alla älskare av klassiskt AOR kan njuta av i alla element som sig bör i genren. Ja här återfinns alla faser i produktion och låtstrukturer från bandets inspirationskällor. Men var finns det nya som sticker ut från mängden? Kvalitén är genomgående bra på låtarna och produktionen håller som så ofta inom genren hög klass, hittar dock inte något unikt så betyget kan inte bli mer än godkänt. Comeback är ändå ett spår som sitter och trots mina inte alltför positiva vinklingar är detta en helt okej debut inom AOR segmentet.

Reload – Hotter Than a Bullet
Rock Of Angels Records

1.Give into the night
2. Superhero
3. Comeback
4. Longin’ for your love
5. Candle in the night
6. Alone
7. Higher
8. Prince of steel
9. Survive
10. Fight

https://www.facebook.com/ReloadGr

 

Betyg: 6/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.