Oblivious – Out of Wilderness

Oblivious - Out of Wilderness
Oblivious – Out of Wilderness

Med en förändrad laguppställning och en märkbart påfylld energitank så tar Linköpingsbandet Oblivious sats och levererar med pondus sitt tredje album Out of Wilderness. De har byggt vidare på den tungt rullande sjuttiotalshårdrocken som de bjöd på med Creating Meaning (2013) men nu är det mer fokuserat – mer pang på rödbetan. Jag kan sakna de lite mer utsvävande Led Zeppelin-grejerna som de kunde svänga till med förut men samtidigt har jag svårt att värja mig mot de biffiga riffattacker de bjuder på nu. Stänkare som For Who Do Burn, Dirty Hand och Screwed är skivans höjdpunkter och perfekta att träna nackmusklerna till. Det förekommer dock några stunder som inte alls faller mig i smaken som till exempel tama Bang samt Midnight Mass som trots sitt sköna stick blir ganska seg. Men det blir heller aldrig riktigt dåligt. Riding Down är trevlig och den vokala melodin i Shore to Shore klistrar sig fast men det stärker aldrig helheten tyvärr. Mina förväntningar efter att ha tyckt till om första singeln Shore to Shore var faktiskt höga – kanske lite för höga – för jag tycker aldrig skivan lyfter. Jag gillar det jag hör men jag saknar det där lilla extra. Oblivious nyfunna självförtroende är beundransvärt men det bästa resultatet av det tror jag vi kommer få höra först på nästa album. Jag börjar ladda redan nu!

Oblivious – Out of Wilderness
Gaphals

1. For Who Do Burn
2. Dirty Hand
3. Bang
4. Shore to Shore
5. Riding Down
6. Screwed
7. Midnight Mess
8. Like Brothers

www.facebook.com/obliviousofficial

 

Betyg: 6/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.