Beauvoir-Free – American Trash

BEAUVOIRFREE amtrsh
Beauvoir-Free – American Trash

Jean Beauvoir och Micki Free grundade en gång i tiden det melodiösa rockbandet Crown Of Thorns. Varför de inte valt att göra denna skiva under det namnet framgår inte av pressreleasen. Kanske var det ett krav från Micki Free då Crown Of Thorns mer är förknippat med Jean Beauvoir. Vem vet? Hur som helst gör de musik igen tillsammans.

Jag letar som vanligt efter de mer kommersiella spåren eller som har ett skönt groove eller någon speciell text som fastnar eller är suggestiv och lite vemodig. Där har ni mina preferenser. Inte helt ovanliga. Den första låten jag fastnar för på denna skiva är den mer akustiskt drivna Never give up som till en början känns som en skön sommarlåt att cruisa till. Tyvärr sjunger de yeah, yeah, yeah några gånger för mycket så trötthetsfaktorn kommer in redan innan låten är slut. Det var ju synd!

Sådär fortsätter på de flesta spår. Jean Beauvoir försöker förtvivlat skriva medryckande texter till Mickis skit-riff! Gitarrerna är ofta 90-talsaktiga och lite nedstämda vilket är det värsta jag vet. Den som kom på det borde få en behandling av Ramsay Bolton (Game Of Thrones). Låtarna går dessutom i samma tråkiga lunk större delen av skivan. GÄÄÄÄÄSP!!!! Inte ens power-balladen Just breathe är bra. Fruktansvärt sunkig! Aldrig har väl något låtit mer daterat.

Jag vill därför varna tidigare fans av Jean Beauvoir för denna skiva. Detta blev ingen match in heaven utan American Trash indeed!

Beauvoir-Free – American Trash
Frontiers Records

1. Angels Cry
2. Morning After
3. American Trash
4. Whiplash
5. Just Breathe
6. Shotgun to the Heart
7. Never Give Up
8. Cold Dark December
9. It’s Never Too Late
10. She’s a KO
11. There’s No Starting Over

 

Betyg: 1 / 10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.