Cain´s Offering – Stormcrow

CainsOffering_Stormcrow
Cain´s Offering – Stormcrow

Den finska supergruppen Cain´s Offering bestående av Sonata Arcticas gitarrist och Stratovarius sångare samt ingen mindre än Jens Johansson på keyboards släpper nu sin andra platta. Att det har tagit sex år har sina naturliga förklaringar då de ovan nämnda banden fortfarande också har levande karriärer. Musikaliskt är det fortfarande power metal i botten men med lite mer progressiva inslag. Ni kanske redan har hört den fantastiska första singeln I will build you a Rome. En låt som verkligen sätter ribban högt. Den känns redan som en klassiker. Sabaton-inspirerade Antemortem är också värd att nämna, likaså inledande titellåten Stormcrow vilken även är andra singeln från skivan. Till sist vill jag även nämna My heart beats for none som har ett imponerande samspel mellan gitarr och keyboards. Lite liknande duellen mellan Don Airey och Gary Moore i klassiska Hurricane.

Jag kanske kan tycka att produktionen dock kunde vara lite mer dynamisk. Nu låter låtarna ganska jämntjocka skivan igenom. Sångaren känns inte heller alltid så stark att han lyfter låtarna lite extra. En mer dramatisk sångare hade gjort att plattan tagit det där extra steget. Men som sagt. De sätter alla bitar på plats i I will build you a rome. Hade de satsat på fler sådana låtar hade detta varit en blivande klassiker. Nu blir den istället ”bara” klart godkänd!

Cain´s Offering – Stormcrow
Frontiers Records

Stormcrow
The Best Of Times
A Night To Forget;
I Will Build You a Rome
Too Tired To Run
Constellation Of Tears
Antemortem
My Heart Beats For No One
I Am Legion
Rising Sun
On The Shore

www.facebook.com/cainsoffering

 

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.