Civil War – Gods and generals

CivilWar 2015
Civil War – Gods and generals

Här finns ett gäng Sabaton-klatchiga refränger för de som gillar det. Redan inledande War of the world sätter ribban och fortsätter bara med den lite mer ödesmättade Bay of the pigs. Braveheart är en liten rolig överraskning med sitt 70-talsaktiga pianoklink. Säckpipor blir det i The mad piper. Det är förstås lättare att göra marschmusik av än tvärflöjt men det hade varit lite kul med en låt om en galen flöjtist. Lyckligtvis går inte allt i högt tempo här. Tears from the north är stark och lite hymnliknande. Nils Patrik Johansson (Astral Doors, Lion´s Share, Wuthering Heights) får här visa vilken fantastisk sångare han är. Min favorit på skivan är dock Schindler´s ark. En ödesmättad, mäktig och tung historia där jag verkligen blir berörd. Fantastisk låt! Jag älskar den! Kommer med all säkerhet att hamna på min årsbästa-lista.

Jag tycker absolut att det finns plats för både Civil War och Sabaton där ute. Bägge banden har bra och personliga sångare samt skriver en del bra låtar. Jag hade gärna sett att Civil War på denna skiva gjort ännu en cover på någon hitlåt. Jag lyssnar fortfarande på den magiska versionen av Nelly Furtados Say it right. Positivt är även att Nils Patrik Johansson låter mer och mer som han själv. Sådan grym sångare! Om jag får önska något till nästa skiva så lite mer progressiva inslag i låtarna. Jag hör att musikerna skulle klara av detta. Det skulle bli mäktigt värre!

OBS! De två bonuslåtarna som finns på köpeskivan fanns inte med på denna promo.

Civil War – Gods and generals
Napalm Records

1.  War Of The World
2.  Bay Of Pigs
3.  Braveheart
4.  The Mad Piper
5.  USS Monitor
6.  Tears From The North
7.  Admiral Over The Oceans
8.  Back To Iwo Jima
9.  Schindler’s Ark
10. Gods And Generals
11. Knights of Dalecarlia (Bonus Track)
12. Colours on my Shield (Bonus Track)

www.civilwar.se

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.