Pro-Pain – Voice of Rebellion

Pro-Pain - Voice Of Rebellion - 2015
Pro-Pain – Voice of Rebellion

Hardcoreveteranerna i Pro-Pain har alltså under sina tjugofyra levnadsår lyckats prångla ur sig femton studioalbum. Ett imponerande facit. Lika imponerande är den höga lägstanivå som de tunga New York-borna visar upp även då de kanske inte är helt på topp. På nya Voice of Rebellion ligger de något över medel, om än en bit i från toppformen, men Pro-Pain är aldrig dåliga. Deras förmåga att kombinera östkustens hardcore med västkustens thrashgroove är intakt och deras aggressiva, feta och svängiga riff talar till mig lika mycket nu som för tjugo år sedan. Att beskylla Pro-Pain för att förnya sig går inte utan de låter i stort sett likadant idag som när de 1992 debuterade med Foul Taste of Freedom. De var nog lite hungrigare och argare på den tiden men tar idag igen det med rutin och en aldrig falnande glöd. Voice of Rebellion lider dock av något för långa låtar. Bandet bygger sina låtar på ett stadigt riff och sedan bygger de vidare från det. Om låten då blir något för lång så finns det risk att riffet tas ett varv för mycket vilket detta album lider av emellanåt. På plussidan hittar vi dock ett ganska så varierat material för att vara Pro-Pain. De sluggande riffen är som ni förstår alltid närvarande men i Take it to The Grave så tar bandet med oss tillbaka till sina hardcorerötter medan de i DNR (Do Not Resuscitate) närmar sig Sacred Reich lite grann.

Det finns egentligen ingen poäng med att djupanalysera ett nytt album med Pro-Pain. För har du hört dem förut så känner du igen dig och har du aldrig hört dem tidigare så hör du som lyssnare förmodligen hemma i en helt annan genren. Att Voice of Rebellion är ett ytterst stabilt album från genrens tyngsta band är det dock ingen tvekan om. Att vi som redan äger flertalet skivor med bandet även köper denna platta råder det som helst inga tvivel på. Att Voice of Rebellion fungerar som bra inkörsport till bandets musik bör det inte finnas några invändningar emot. Att Pro-Pain är ett av musikvärldens mest pålitliga leverantörer av förkrossande riff är Voice of Rebellion ett ypperligt bevis på. Att Pro-Pain levererar – det kan vi alltid lita på!

Pro-Pain – Voice of Rebellion
SPV/Steamhammer

1. Voice of Rebellion
2. No Fly Zone
3. Righteous Annihilation
4. Souls on Fire
5. Take it to The Grave
6. Age of Disgust
7. Bella Morte
8. Cognitive Dissonance
9. Blade of the Cursed
10. Crushed to Dust
11. Enraged
12. Hellride
13. DNR (Do Not Resuscitate)
14. Fuck This Life

www.pro-pain.com

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.