Powerwolf – Blessed & Possessed

powerwolfblessed
Powerwolf – Blessed & Possessed

Vargrockarna kör på med sin patenterade allsångsmetal med lätt opera-touch. De verkar lika ihärdiga och motiverade som Sabaton att ta över efter de gamla stora banden som fortfarande dominerar marknaden. Låtarna finns där och live-dugligheten likaså. De har även en visuell framtoning som jag gillar. Jag gillar den här präst kontra varulvs-temat de kör med. Det påminner om en av mina favoritfilmer, Silverbullet från 1985, den som Stephen King skrev. Nu har jag redan avslöjat för mycket om filmen men den är spännande att se hur som helst.

Låtarna på skivan håller hög klass nästan rakt igenom men några favoriter har jag som vanligt. Army of the night är en typisk Powerwolf-låt som sitter som klister som vanligt. Fastnar också ordentligt för Armata Strigoi som med sina Accept-gitarrer imponerar. Särskilt gitarrsolot är ett fint stycke som säkert är hämtat från den klassiska musiken. Det låter så i alla fall. Jag vill inte trampa på några tår här. Sanctus Dominus är en annan cool låt där de viker av lite från sin klassiska stämpel och kör latin fullt ut. Avslutande Let there be night är en riktig rysare och går i ett lite lugnare tempo. Här kör man lite opera fullt ut blandat med vanlig sång. Det obegripliga är att låten klockar in på 4.48 minuter men fortsätter med svagt brus ända fram till 7.20 minuter. Hur som helst en av deras bästa låtar någonsin!

Kort sagt, gillar ni Powerwolf sedan tidigare finns det ingen anledning att inte fortsätta göra det. De håller sin fana högt och kommer säkert få ytterligare fans. De släpper även en specialutgåva med en bonus-skiva med coverlåtar. Där finns bland andra Gary Moores Out in the fields och Ozzys Shot in the dark för att nämna ett par. Spännande!

Powerwolf – Blessed & Possessed
Napalm Records

01. Blessed & Possessed
02. Dead Until Dark
03. Army Of The Night
04. Armata Strigoi
05. We Are The Wild
06. Higher Than Heaven
07. Christ & Combat
08. Sanctus Dominus
09. Sacramental Sister
10. All You Can Bleed
11. Let There be Night

www.powerwolf.net

 

Betyg: 8 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.