Glowsun – Beyond the Wall of Time

Glowsun-Beyond-The-Wall-Of-Time
Glowsun – Beyond the Wall of Time

Om jag hade nyttjat rökbart narkotikum (föga troligt) samtidigt som jag befann mig irrandes runt i den kaliforniska öknen (mer troligt) så hade förmodligen Glowsuns tredje album varit ett perfekt soundtrack. Fast man behöver nog inte använda sig av olagliga rökverk för att musiken på Beyond the Wall of Time skall skänka den rätta effekten i en sådan situation. Denna franska powertrios musik är nämligen så omvälvande, atmosfärisk och målande så vem som helst som gått vilse bland kaktusar och sanddyner hade gjort i byxan vid flertalet tillfällen om man haft detta album på i hörlurarna. Den torra och fuzziga ljudbilden passar perfekt till bandets psykedeliska och instrumentala stonerrock som kapslar in en känsla av att bakom varje hörn så står det något otäckt och väntar på dig. Det är nästan en filmisk känsla som kryper över en när man lyssnar igenom skivan. Man tas med på en resa beståendes av oroväckande psykedeliska passager, små utsvävande spacerockpartier, galet medryckande och tunga rifforgier, melodier som både skänker hopp och kalla kårar längs med ryggraden. Det är en omvälvande resa för alla sinnen och musiken inger trygghet och värme för att i nästa stund rycka undan mattan för att kasta dig rätt ut i ett hotfullt mörker. Albumets sju spår är snarare till för att dela upp skivan i stycken än att hålla de olika låtarna separerade från varandra. Det är inte varje låt var för sig gör detta till ett av de bättre albumen jag har hört i genren utan det är helheten som är grejen här. Allt hänger ihop på ett så galet snyggt sätt så orden tycks inte räcka till när jag skriver dessa rader. För fans av till exempel My Sleeping Karma eller stonerrock i största allmänhet så är Glowsun ytterligare ett band som måste finnas i skivsamlingen. Detta kan vara årets bästa album!

Glowsun – Beyond the Wall of Time
Napalm Records/Border Music

1. Arrow of Time
2. Last Watchmaker’s Grave
3. Behind the Moon
4. Flower of Mist
5. Shadow of Dreams
6. Against the Clock
7. Endless Caravan

https://www.facebook.com/Glowsunmusic

http://glowsun.fr

 

Betyg: 9/10

Ulf Classon

 

Betyg: 9/10

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.