Steve Walwyn – Instinct to Survive

Steve Walwyn - Instinct To Survive - 2015
Steve Walwyn – Instinct to Survive

Har man spelat med bland många andra Eddie and the Hot Rods och Steve Marriott samt ingår i Dr. Feelgoods laguppställning ja då vet man hur en klassisk brittisk pubrockslipsten skall dras. Steve Walwyn har efter många år i branschen äntligen kommit till skott och spelat in ett soloalbum och naturligtvis är det hans gitarrspel som står i första rummet på Instinct to Survive. Men med det sagt så är inte detta en instrumental gitarrskiva utan detta är ett album fyllt med brittisk rockmusikarv. Jag kan knappast påstå att detta album är det bästa jag har hört men här finns dock gott om godis att tugga i sig som i inledande titelspåret till exempel. Låten inleder snyggt med en slidegitarr innan det mynnar ut i ett härligt och piggt rockgung. Sign of the Times och Feel Like Breaking Down är finfina, nästan somriga, pubrocklåtar medan instrumentala Toad in the Hole är lite Ted Nugent-riffig. Sweet Louise är härligt svängig och borde attrahera radiostationer som fokuserar på classic rock. Call On Me är en ganska enkel liten sak men påminner ändå om något som Sammy Hagar hade kunnat skrapa ihop i någon av sina mest kärleksfulla stunder nere på sin strand i Cabo. Dream On… är en drömsk instrumental ballad där Steve målar vackra bilder med sitt gitarrspel och avslutningen Sacred Lands visar upp Steves brittiska rockarv. Instinct to Survive river inte direkt upp några djupare fåror i den brittiska sjuttiotalsmyllan utan känns istället väldigt mysig och tankarna förs till sommar, sol och strand. Musiken är byggd på starka melodier och Steves utsökta och väl avvägda gitarrspel. Någon bredbent rivig pubrock blev det alltså inte men albumet visar istället upp en gitarrist som går sin egen väg och som vet hur man skriver snygga rocklåtar.

Steve Walwyn – Instinct to Survive
Baby Grand/Border Music

1. Instinct to Survive
2. Sign of the Times
3. Feel Like Breaking Down
4. Toad in the Hole
5. Never Want to Let You Go
6. Sweet Louise
7. Call On Me
8. Dream On…
9. Sacred Lands, Pt. 1
10. Sacred Lands, Pt. 2

Steve Walwyn Facebook

 

Betyg: 6/10

Ulf Classon

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.