Diemonds – Never Wanna Die

Diemonds
Diemonds – Never Wanna Die

Detta kvinnofrontade band har sina poänger. Det är ofta lika hårda och småpunkiga som Halestorm. Faktum är att de drar det ännu längre vilket gör att man tänker på klassiska The Runaways och Girlschool. Lyssna bara på kaxiga Over it. Där får de till det riktigt bra plus att det låter samtida. Meet your maker känns också fräsch. Låtarna är oftast runt tre minuter långa. Inga långa soloimprovisationer a ´la progrock här inte. Här är det raka rör och ös till bäng som gäller. Hela skivan klockar in på 34 minuter!

Kanske är detta ett band på uppgång? Jag gillar i alla fall sångerskan Priya Pandas röst. Hon har den rätta blandningen av ilska, arrogans och kaxighet som behövs för att fronta ett band som detta. Bandet i sig är också bra och kommer med roliga gitarrinlägg lite här och där samt schyssta riff. Gillar ni The Runaways, Halestorm och Girlschool så går ni inte helt fel här. Ni hittar säkert 2-3 bra låtar och resten är okej men mer standard. Godkänt!

Diemonds – Never Wanna Die
Napalm Records

01. Never Wanna Die
02. Hell Is Full
03. Over It
04. Ain’t That Kinda Girl
05. Secret
06. Better Off Dead
07. Forever Untamed
08. Wild At Heart
09. Meet Your Maker
10. Save Your Life

http://diemonds.net

www.facebook.com/Diemonds

 

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.