W.A.S.P. – Golgotha

waspgolgotha
W.A.S.P. – Golgotha

Svarten den Laglöse slår till igen och vill att vi ska bli upplysta om var Jesus led och dog. Upphängd på ett kors långsamt blödande till döds. Därefter en fest för alla asätande fåglar. Golgotha. Platsen där Guds son offrade sig för oss människor. Huruvida uppoffringen var förgäves eller inte kan man diskutera. En del människor lever gott men de flesta inte. Hur som helst är detta en hårdrocksrecension och inget annat.

Utropstecknet på denna skiva heter Last runaway och låter som om Bruce Springsteen skulle få för sig att göra hårdrock. En riktig arena-rökare om ni frågar mig!. Lyssningsvärt är också den betydligt lugnare Miss you där Blackie kvider känslosamt på sedvanligt sätt. Gillar även Slaves of the new order som är en episk sak att tugga i sig. Har lite Jim Steinman över sig. Ni vet han som skriver låtarna till Meat Loaf.

Annars är skivan aldrig sämre än bra. Blackie har själv producerat med den äran. Tydligen ska skivan och låtarna legat klara en längre tid men Blackie säger själv att han ville ha tid att smälta skivan innan han gav ut den. En eloge även till gitarristen Doug Blair som gör en imponerande insats på skivan. Många fina solon här.

Ingen blivande klassiker men den bästa W.A.S.P.-skivan sedan underskattade och lite industri-aktiga Kill.Fuck.Die från 1997. Har ni inte hört den skivan så rätta till det genast. Lyssna framförallt på Wicked love och Take the addiction. Yum yum!

W.A.S.P. – Golgotha
Napalm Records

01. Scream
02. Last Runaway
03. Shotgun
04. Miss You
05. Fallen Under
06. Slaves Of The New World Order
07. Eyes Of My Maker
08. Hero Of The World
09. Golgotha

http://www.waspnation.com

 

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.