Joe Louis Walker – Everybody Wants a Piece

Joe Louis Walker – Everybody Wants a Piece
 Joe Louis Walker – Everybody Wants a Piece

1975 var gitarristen och sångaren Joe Louis Walker utbränd. Han fann gud och hängav sig åt gospelsång i kör under en tioårsperiod. Men sedan tändes bluesgnistan igen och han har sedan 1986 gett ut runt 20 album i eget namn.

Och på något sätt har den nu 65 årige Walker bevarat den musikaliska glöden. Everybody Wants a Piece är ett alltigenom energiskt album där spelglädje och musikalisk öppenhet är ledord. Titelspåret och ”Do I love her” har ett tungt rockfundament och har mycket gemensamt med såväl Pat Travers som Ten Years After. Toppspåren ”Black & blue” och ”Witchcraft” är mjukare och rider på skönt R&B- och soulgung där den sistnämnda påminner om Santanas gästspel (1989 och 1995) med John Lee Hooker. Walkers sång är personlig och omedelbart identifierbar men hans gitarrspel är direkt brandfarligt; hans solospel är finurligt och i den instrumentala ”Gospel blues” rent av humoristiskt.

Alla låtar är inte lika starka. I den läckert Robert Cray-ekiperade ”Wade in the water” vadar han i gospelkänslan lite för länge för att låten ska hålla hela vägen och det finns ett par låtar till som känns som transportsträckor. Men som helhet imponerar Walker och han förtjänar att nämnas i samma andetag som Buddy Guy vilket den utsökta covern på dennes ”Man of many words” ger prov på.

Joe Louis Walker – Everybody Wants a Piece
Mascot/Provogue

1. Everybody Wants A Piece
2. Do I Love Her
3. Buzz On You
4. Black & Blue
5. Witchcraft
6. One Sunny Day
7. Gospel Blues
8. Wade In The Water
9. Man Of Many Words
10. Young Girls Blues
11. 35 Years

http://www.joelouiswalker.com/

 

Betyg: 7/10

Jukka Paananen

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.