Panzerballett – Breaking Brain

panzerballet - Breaking Brain
Panzerballett – Breaking Brain

Saxofonen ljuder genomgående på plattan ja på något sätt skall väl den ersätta det vokala, här som man kanske kan beskriva det som jazz i sin extremaste form. Även gitarrspelet håller sig kring det lite galna men verkar ändå sammanflätat med sax-tonerna.

För den icke inbitne jazzvännen kan albumet te sig svårsmält, ja helt osammanhängande och ostrukturerat. Man kan lugnt säga den kräver sina lyssningar och måste erkänna jag fick ta mig an den i små sektioner av lyssningar.

Efter ett antal genomgångar fanns det ändå något som tilltalade mitt tyckande, en underhållande Mahna Mahna med igenkännande toner eller en melodi som jag förstod. Även faktum att Panzerballett har en taktsektion som lika gärna kunde tillhöra ett tyngre metalband. Smoochy Borg Funk blandas fusion /jazz och med stycken av mer renodlad rockkomp. Pink Panther är nog ändå låten som jag mest kan förknippa min egen musiksmak, man kan kanske kalla det för metaljazz?!

Ja detta är sannerligen inte ett lätt album att ta till sig, fullt med galna inslag och som sagt man måste nog vara en inbiten jazzälskare för att få full valuta.

Panzerballett – Breaking Brain

Gentle Art Of Music

1. Euroblast (7:10)
2. Typewriter II (6:11)
3. Der Saxdiktator (8:41)
4. Mahna Mahna (2:37)
5. Smoochy Borg Funk (6:12)
6. FrantiK Nervesaw Massacre (7:42)
7. Shunyai/Intro (2:05)
8. Shunyai (8:26)
9. Pink Panther (6:20)

www.panzerballett.de

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.