Steelwing – Reset Reboot Redeem

Adobe Photoshop PDF
Steelwing – Reset Reboot Redeem

Steelwing som härstammar från Nyköping bildades 2009 är redan aktuella med sin tredje fullängdare. De har inte sina rötter i bluesrockens mylla utan har kört heavy metal från start. Ingen ändring på nya plattan heller. Kanhända är det mörkare och mer diaboliskt framfört än tidigare. Jag tänker ofta på King Diamond, Witchfinder General och andra mer skräckiga band blandat med typ Wolf. Om man bara smälter denna charmanta lilla ändring i approachen så är det inte så pjåkigt. Bandet låter tajt som bara ett band som turnerar mycket kan göra. Jag såg dem en gång som förband till Blind Guardian och imponerades av sångarens skrik-resurser. De dyker förstås upp på skivan lite här och var också.

Låtarna känns genomarbetade och bildar en bra enhet. Att skivan ”bara” innehåller nio låtar varav två intro-kortisar ska i detta fall inte ses som negativt. Roligt också att de vågar göra en låt helt på svenska. Måste dock erkänna att det känns lite ovant att lyssna på. Titeln Ozymandias syftar på de båda poeterna Percy Shelley och Horace Smith som tillsammans skrev sonetter ihop. Horace var för övrigt gift med Percys syster Mary. Hon som skrev Frankenstein ni vet.

Jag fastnar dock mest för titellåten då det är den låt som låter mest klassisk heavy metal och lättast att ta till sig. Men gillar ni lite mörkare tongångar som gjorda för ett gig på valfri kyrkogård så är det bara att hugga in. För min del är detta lite svårsmält. Trots det klart godkänt för gott hantverk!

Steelwing – Reset Reboot Redeem
Noise Art

1. Carbon waste lifeforms
2. Reset reboot redeem
3. Ozymandias
4. Och världen gav vika
5. Architects of destruction
6. Network
7. Like shadows like ghosts
8. Hardwired
9. We are all here left to die

www.facebook.com/steelwingmetal

 

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.