Resurrection Kings – Resurrection Kings

RESURRECTION KINGS COVER
Resurrection Kings – Resurrection Kings

Nu släpper två gamla Dio-gitarrister album i olika konstellationer. Först ut är Craig Goldy som startade sin bana i Giuffria (1984) och från och med plattan Dream Evil blev gitarrist i Dio, med lite av- och påhopp var han med till sista studioalbumet 2004. I Resurrection Kings hittar vi även gamle Dio-trummisen Vinnie Appice som även ingår i andra konstellationen med Vivian Campbell på gitarr. Last In Line kallar de sig men de släpper sin platta först nästa månad. Hoppas jag kan återkomma och berätta mer om den då.

Resurrection Kings spelar den lite äldre gedigna typen av melodisk hårdrock. Typ Rainbow, Dio och liknande. Spelmässigt håller det toppklass men frågan är om de kan få till några schyssta låtar också. Här blir det tyvärr lite mer ordinär klass. Endast en gång under skivans gång lystrar jag extra noga och det är under Who do you run to som är en riktigt bra låt i mellantempo med snygg refräng, och bra sjunget av Chas West. Jag saknar dock en riktig rökare som typ Kill the king eller något i den klassen. Gärna en riktig hitlåt typ I surrender hade suttit fint också.

Kan inte ge mer i betyg än godkänt. Ett bra första försök men jobba mer på låtarna nästa gång. Nu vet vi att ni kan spela och sjunga!

Resurrection Kings – Resurrection Kings
Frontiers Music Srl

Distant Prayer
Livin’ Out Loud
Wash Away
Who Did You Run To
Fallin’ For You
Never Say Goodbye
Path Of Love
Had Enough
Don’t Have To Fight No More
Silent Wonder
What You Take

Betyg: 5 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.