Rick Springfield – Rocket Science

RICK SPRINGFIELD Rocket Science
Rick Springfield – Rocket Science

Rick Springfield är för AOR vad Iggy Pop är för punken. En farfar och förebild för dagens aktörer. Under 80-talet haglade klassikerna från Ricks penna. Låtar som Living in oz, Love somebody, Jessie´s girl, Rock of life, Souls, Celebrate youth, Don´t talk to strangers och många många fler satte hans namn på AOR-himlen för evigt.

Han var inte så aktiv under 90-talet då han bara släppte två album som var okej men inte mer. Har även haft ett skakigt 2000-tal med släpp där han försökt förnya sig med moderna ljudbilder. Inte riktigt vad vi gamla fans efterfrågar. 2013 hade jag äran att se honom live på Sweden Rock Festival och hans konsert är fortfarande en av de bästa jag sett där. Så mycket spelglädje och publikfrieri ser man inte ofta. Tack så mycket för den upplevelsen!

Hur låter han 2016 då? Ja nu flirtar han hej vilt med country-genren. Inte så konstigt kanske då denna marknad är gigantisk i USA. Hade ändå hoppats på en Living in Oz II men det får vi tydligen vänta förgäves på. Han känns ändå igen trots allt och låtarna är inte så pjåkiga bara man ger dem en chans. Han fyller 67 år i år men ”still going strong” som man säger. Rösten låter lika ung som vanligt.

Rick Springfield – Rocket Science
Frontiers Music srl

1. Light This Party Up
2. Down
3. That One
4. The Best Damn Thing
5. Miss Mayhem
6. Pay It Forward
7. Found
8. Crowded Solitude
9. Let Me In
10. All Hands on Deck
11. We Connect
12. (I Wish I Had A) Concrete Heart
13. Earth to Angel

http://rickspringfield.com

 

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.