Inglorious – Inglorious

Inglorious - Inglorious - 2016
Inglorious – Inglorious

Jag har haft problem att formulera mig när jag skall tycka till om denna skiva. Inte för att det är invecklat eller innehåller allt för lite att skriva om utan för att det är väldigt enkelt att beskriva brittiska Inglorious debut. Deep Purple möter Y&T och allt knyts ihop av Whitesnake. Okej, så enkelt är det kanske inte, men dessa tre influenser uppdagas i stort sett i varje låt. Inledande Until I Dies skäms inte för sig med sina tydliga Highway Star-passningar och Breakaway är kraftfull klassisk hårdrock sammansatt av byggstenar från ovanstående band. När tredje spåret High Flying Gypsy tar vid så förs tankarna till ytterligare en ikonisk orkester. Är det Led Zeppelins Kashmir-riff jag hör? Ett igenkännande riff, en pumpande bass och en stor refräng. Det finns så mycket jag känner igen från andra stora band här men samtidigt stör det mig inte för fem öre utan det känns bara genuint och medryckande. Detta toppas sedan med bluesig dubbelmacka beståendes av Whitesnake och Bad Company i Holy Water. Här efter är det sedan toppkvalité på musiken för oss som älskar klassisk hårdrock men det blir inte lika underhållande som på den inledande fyrklövern. Visst, det svänger, och ett lite modernare anslag på en del spår skapar variation men den där riktiga classic rock-festen infinner sig inte ingen. Men bandet har ett trumfkort i sångaren Nathan James som med meriter från både Trans-Siberian Orchestra och Uli Jon Roth vet hur en ton skall tas. Han må bli lite skrikig ibland men när han låter själen färga rösten så får hans stämma drag av David Coverdale. Frågan är när vi senast hörde en sådan här stor sångtalang inom den klassiska hårdrocken? Med rätt verktyg både musikaliskt och affärsmässigt så kan han nog bli hur stor helst. Och det kan Inglorious också bli. Visst, de går inte att beskylla för att vara nyskapande men kvalitén och spelglädjen på denna självbetitlade debut kommer ta bandet långt, mycket långt.

Inglorious – Inglorious
Frontiers Music Srl

1. Until I Die
2. Breakaway
3 High Flying Gypsy
4. Holy Water
5. Warning
6. Bleed For You
7. Girl Got a Gun
8. You’re Mine
9. Inglorious
10. Wake
11. Unaware

http://www.inglorious.com

https://www.facebook.com/WeAreInglorious

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.