Simo – Let Love Show the Way

Simo – Let Love Show the Way
Simo – Let Love Show the Way

Nashvilletrion Simos andra fullängdare är en omtumlande och inspirerande upplevelse. Genom att spela in hela albumet inom loppet av två dygn skalade man bort allt utom musikens kärna.

Den stilmässiga variationen är vidsträckt som en ocean och hela tiden låter det som om det pågår i ditt vardagsrum. Inledande Elmore James-covern ”Stranger blues” skuttar iväg som ”Train kept a-rollin´” (Yardbirds, Led Zeppelin, Aerosmith m.fl.). Irländska powertrion Taste gör sig påmind i ”Two timin´-woman” och i de till jazzen gränsande improvisationerna i ”Ain´t doin´ nothing”. Ibland hör jag till och med inslag av grunge; ”I lied” tangerar nämligen både Stone Temple Pilots och Pearl Jam medan ”Long may you sail” är en svävande hyllning till grungens gudfäder Neil Young & Crazy Horse. Och för att du som läsare ska förstå omfattningen av Simos flexibilitet påstår jag att ”Becky´s last occupation” klapprar som något på Led Zeppelins Physical Graffiti.

JD Simos inlevelsefulla sång och gitarrspel är ett naturligt fokus men runt honom är trummisen Adam Abrashoff och basisten Elad Shapiro rena rama artilleriet. Simo går på ren känsla och den ohämmade kärleken till musiken och att spela ger albumtiteln ytterligare en dimension. Varför investera flera månader och hundratusentals dollar på en dyr inspelning när man kan bränna av ett så här bra album på 48 timmar? Fler borde följa Simos exempel.

Simo – Let Love Show the Way
Mascot/Provogue

1. Stranger blues
2. Two timin’ woman
3. Can’t say her name
4. I lied
5. Please
6. Long may you sail
7. I’ll always be around
8. Becky’s last occupation
9. I’d rather die in vain
10. Today I’m here
11. Let love show the way (Bonus)
12. Ain’t doin’ nothin’ (Bonus)
13. Please be with me (Bonus)

https://www.facebook.com/simotheband/

 

Betyg: 8/10

Jukka Paananen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.