Arena – XX

arena-xx
Arena – XX

 

Gamla goda Arena firar 20 år med en konsertupptagning från turnén på gruppens senaste album The Unquiet Sky. Dvd:n är inspelad i Polen inför en liten men entusiastisk publik och deras upplevelse av konserten är sannolikt mycket mer levande än min. Dvd:ns bild- och ljudpresentation är nämligen inte mycket bättre än på en bootleg och jag kan inte annat än tycka synd om Arenas kreativa trio Clive Nolan, Mick Pointer och John Mitchell som här får se sin konst fördunklad. Färgerna från scenbelysningen blöder igenom och dränker bilden och ljudbilden är platt som en pannkaka. I den bombastiska inledningen till ”Salamander” låter det som om ljudteknikerns skyddskretsar kopplas in och stryper musikernas inledande anslag.

Men under den distraherande ytan pågår en utmärkt konsert. Låtmaterialet representerar hela karriären med tyngdpunkterna på färska The Unquiet Sky (2015) och klassikern The Visitor (1998). Vi får även uppleva det 20 minuter långa eposet ”Moviedrome”. Men varför vänta till sista extranumret ”Crying for help VII” innan man aktiverar publiken med allsång? Och varför ett så stelt scenutspel? För Arena har både låtar och kunnande för att likt Rush skapa en medryckande tillställning av djup och komplex musik.

Arena – XX
Metal mind

1. The demon strikes
2. Rapture
3. Double vision
4. Crack in the ice
5. Moviedrome
6. How did it come to this
7. Salmander
8. Bedlam fayre
9. Serenity
10. The unquiet sky
11. Traveller beware
12. City of lanterns
13. Ride the tide
14. The hanging tree
15. The tinder box
16. Solomon
17. Don’t forget to breathe
18. Crying for help VII

http://www.arenaband.co.uk/

 

Betyg: 5/10

Jukka Paananen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.