Djävulen Möblerar Om – Djävulen Möblerar Om

Djävulen Möblerar Om - Djävulen Möblerar Om - 2016

Djävulen Möblerar Om – Djävulen Möblerar Om

 

Efter några tunna år börjar det nu röra på sig på den svenska punkscenen. Ett av de band som mycket väl kan låta göra sig hörda även utanför unkna replokaler i kalla källare är Djävulen Möblerar Om från Stockholm. Denna självbetitlade debut snurrar färdigt på tjugo minuter men hinner med att dela ut sparkar och slag åt alla håll. De samhällskritiska texterna är finurligt sammansatta och ackompanjerade av medryckande men ändå hårt slående punkrock från gränsen mellan sjuttio- och åttiotalet. Allt väl så långt. Detta är mycket trevlig punkrock som jag lätt gungar med i och redan efter ett par varv i skivspelaren så sitter texterna. Men det är också lite det som är problemet tycker jag. Det är trevligt. Punk skall inte vara trevligt. Hade produktionen varit lite råare och låtarna levererats med mer jävlar anamma så hade nog poängen hoppat upp ett snäpp. Jag skulle vilja ha mer fräsande ilska helt enkelt. Men nu får jag inte det men jag klagar inte heller. Djävulen Möblerar Om underhåller och engagerar mig ändå. Ibland räcker det gott.

Djävulen Möblerar Om – Djävulen Möblerar Om
Beluga Records

1. Sjunkbomb
2. Stort Svart Hål
3. Slå Ihjäl Mig
4. Faller Död
5. Lägg Ner
6. Fyll Mig
7. Jag Måste Dra
8. Syster Sobril
9. Så Du kan Sova Gott
10. Klart Jag Kommer Hem

http://djavulenmoblerarom.com/

https://www.facebook.com/DjavulenMoblerarOm/

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.