Mob Rules – Tales from beyond

Mob Rules_Tales From Beyond
Mob Rules – Tales from beyond

Mob Rules är ett power metal band som såg dagens ljus 1999 då de debuterade med Savage Land. Personligen är detta första gången vi knyter våra band. Tidigare har de inte gjort så mycket väsen ifrån sig utan hängt kvar i förbandsfåran. Nya skivan Tales from beyond vittnar om ett band som kanske inte har så mycket eget att komma med men som ändå inte är att förakta. Bandet låter seriösa och tänk er en blandning mellan Black Sabbath under Tony Martin-eran och dagens Iron Maiden så får ni en ganska bra bild av hur de låter.

Sångaren Klaus Dirks är duktig och gör sitt yttersta för att låtarna ska få en dramatisk touch trots sina ”sjunga med”-refränger här och var. Jag gillar när det blir lite mer renodlad heavy metal som i The healer och Dust of vengeance. Då svänger det som mest. Men trippel-opuset  A tale from the beoynd är också en snygg och varierad ljudupplevelse.

Sammanfattningsvis är detta band bättre än jag förväntade mig och jag är övertygad om att skivan kommer att växa sig starkare under året. Ni som saknar Dios dramatik och Black Sabbaths 80-tal med en touch av Iron Maiden får här ert lystmäte. Kanske ingen blivande klassiker men en genomgående bra skiva tycker jag.

Mob Rules – Tales from beyond
Steamhammer/SPV

1.Dykemaster’s Tale 8:50
2. Somerled 5:56
3. Signs 5:21
4. On The Edge 6:00
5. My Kingdom Come 5:11
6. The Healer 4:29
7. Dust Of Vengeance 4:54
8. A Tale From Beyond (Part 1: Through The Eye Of The Storm) 5:48
9. A Tale From Beyond (Part 2: A Mirror Inside) 4:55
10. A Tale From Beyond (Part 3: Science Save Me!) 5:08
11. Outer Space 3:29

http://www.mobrules.de/

 

Betyg: 7 /10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.