Conny Bloom – Fullt upp

Conny-blom-fullt-upp
Conny Bloom – Fullt upp

 

Den elektriske pojken Conny släpper nu ett alster på svenska. Med försiktig spänning lyssnar jag igenom skivan och kan konstatera att det fortfarande är groovy och funky som gäller. Låtarna andas mycket 70-tal invävt med 90-talet. Tänk Faith No More och deras cover Easy eller Just Des cover på samma band. Lite progg-feeling emellanåt också, typ Dungen fast inte lika experimentellt. Kanske beror det mest på att han sjunger på svenska.

Däremot berör inte skivan speciellt. Vi har hört mycket förut och igenkänningsfaktorn är lite väl hög. Dock tror jag att alla inblandade haft kul under inspelningen. Det finns en lekfullhet som genomsyrar många av låtarna. Som lyssnare däremot är det oftast lite mindre roligt. Åtminstone i mina öron.

Inledande Tanken e´fri, Skorpion samt Mammor är de med mest hit-känsla. Ni hittar dem på första halvan av skivan. Summan av kardemumman får man väl ändå säga att det är ett godkänt första försök i alla fall.

 

Conny Bloom – Fullt upp
Kronbloom Records

1. Tanken É Fri
2. Du É Mitt Socker
3. Era Mammor Och Jag
4. Skorpion Med 1 Miljon
5. Söders Ferdinand (födelsedagslåten)
6. Finns Det Lite Stolthet Kvar, Finns
7. Välkommen Till Mitt Party
8. Ingen Jäkel Vet
9. Ronnie Peterson
10. Skattmasen
11. (d É Vi Som É) The Beach Boys
12. Tanken É Fri (outro)

www.facebook.com/ConnyBloomOfficial/

 

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.