Dan Reed Network – Fight another day

Dan Reed Network – Fight another day
Dan Reed Network – Fight another day

 

Dan Reed Network levererade tre starka album åren 1988-1991 med många hitlåtar. De blev stora här i Europa men mindre kända i hemlandet USA. Dan Reed blev snabbt en (ofrivillig?) sexsymbol med sin långa hårman. Han rakade dock av sig håret helt och hållet i samband med släppet av tredje skivan. Detta uppmärksammades stort. Om det var enbart detta tilltag som gjorde att det inte blev någon mer skiva låter jag vara osagt. Kanhända var de missnöjda med att ha hamnat i funkrock-facket också. Hur som helst är det 25 år sedan Dan Reed släppte ny musik som Dan Reed Network. Ska bli spännande att höra hur de låter idag!

Men fasa! Vad är detta? Det här är ju till och med segare än ett solo-album från Dan Reed. Han låter om möjligt ännu mer uttråkad än vanligt. I The Brave försöker de slänga in lite oeeh-eooh men det känns helt malplacerat. Ingen låt på skivan går snabbare än mid-tempo. Dan Reed sjunger med noll inlevelse. Ta den tråkigaste Dan Reed Network-låt ni kan hitta och multiplicera med 13. Där har ni denna skiva i ett nötskal.

Det finns ett enda undantag och det räddar skivan från att få betyget 0. Låten Reunite går i samma tempo som alla andra men här finns plötsligt lite själ och engagemang. Så tack vare den så får skivan två poäng av 10. Då har jag ändå varit snäll! Smörja

Dan Reed Network – Fight another day
Frontiers Music Srl

01. Divided
02. The Brave
03. Infected
04. Champion
05. Ignition
06. Give It Love
07. B There With U
08. Save The World
09. Eye Of The Storm
10. Reunite
11. Heaven
12. Sharp Turn
13. Stand Tall

 

Betyg: 2 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.