Crystal Palace – Dawn Of Eternity

Crystal Palace
Crystal Palace – Dawn Of Eternity

 

När promo cd´n med tyska Crystal Palace damp ner i brevlådan fanns här inga direkt förväntningar att tala om. Bakom mixning och mastering återfanns Yogi Lang från RPWL vilket ändå ingav en del förhoppningar och jodå, redan efter första lyssningen började en hel del positiva vibbar inta sin plats. Några genomgångar senare infann sig också en rad riktigt starka alster. Enligt infolappen: med några medlemsbyten ändrades inriktning till nya plattan och jag själv skulle vilja klassificera musiken, med inslag av artrock, neoprogressiva tongångar och en del mera klassiska symfoniska sådana.

Vi går direkt in på favoriterna:   Eternal Step – ett lågmält alster  i positivets tecken och It Bites klingar obehörigen i mina öron. Any Colour You Need – kunde lika gärna varit Steven Wilson som stod för taktpinnen, modern progressive rock i sitt esse.   Fields Of Consciousness – Yogi Lang hand hörs här med en del Pink Floyd inslag och kanske inte så konstigt även RPWL samt en del Steven Wilson igen. Sky Without Stars – Här får vi en större dos inom genren neoprogressiva rocken. Slutligen The Day That Doesen´t End – man kunde nästan tro att  Pink Floyd har återuppstått.

Vad jag förstod från informationslappen gav Crystal Palace tidigare sig på många inriktningar och stilar inklusive betydligt hårdare musik. Crystal Palace och Yogi Lang har nu snickrat ihop en väl sammansatt album och med många influenser har man här ändå bundit samman musiken inom en bestämd ram. Lite lågmäld med tyngd och de typiska taktändringar inom genren progressive rock och här finner vi nya  Dawn Of Eternity.

Crystal Palace – Dawn Of Eternity
Gentle Art Of Music

1. Dawn
2. Confess Your Crime
3. Eternal Step
4. Any Colour You Need
5. Daylight After the Rain
6. Fields Of Consciousness
7. Hearts On Sale
8. Eternity
9. All Of This
10. Sky Without Stars
11: The Day That Doesen´t End

Crystal Palace facebook

 

Betyg: 7,5/10

Conny myrberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.