Alter Bridge – The Last Hero

Cover1 copy

Alter Bridge tycks gå fram några steg för varje skiva de släpper. Målet är kanske att ta över tronen efter Foo Fighters eller åtminstone ge dem en match om den. Måste erkänna att jag inte gillade Alter Bridges två första album speciellt mycket. Visst hade Myles Kennedy en bra röst då också, men låtarna bara skramlade i mina öron. Likadant med Foo Fighters ska jag väl erkänna. Har aldrig riktigt förstått deras storhet. Visst har de några bra låtar men det är det många band som har. Antar att det beror mycket på Dave Grohls uber-sympatiska personlighet där.

Hur som helst gillade jag Alter Bridges förra skiva från 2013 och har därför sett fram emot denna uppföljare och visst finns det skramliga (omelodiösa) låtar fortfarande men melodierna blir fler och fler. Ni har säkert redan hört singlarna Show me a leader, My champion och nya Poison in your veins. Alla kompetenta låtar men, men sa jag,  undertecknads favorit är Crows on a wire som är mer avslappnad och mer klassisk rock än de övriga som har sitt huvudfundament i grungen. Så ska det låta om ni frågar mig. Bra ändå att de försöker fånga in oss ”gamlingar” också.

För att fatta mig kort har Alter Bridge lyckats igen. Har ni gillat de tidigare plattorna kommer ni att gilla denna också.

Setlistan ser bättre och bättre ut för varje skiva som kommer.

Ingen fulländad skiva dock utan ligger mer och skvalpar i godkänd-landet. Väntar fortfarande på de stora hittarna som kommer att göra dem till arenornas nya älsklingar. Men vad vet jag? Är fortfarande en av få som inte begriper att Metallica kan vara så stora som dom är. Så all lycka till Myles Kennedy och de övriga i Alter Bridge!

Alter Bridge – The Last Hero
Napalm Records

Show Me a Leader
The Writing on the Wall
The Other Side
My Champion
Poison In Your Veins
Cradle to the Grave
Losing Patience
This Side of Fate
You Will Be Remembered
Crows on a Wire
Twilight
Island of Fools
The Last Hero

https://www.alterbridge.com

 

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.