Seasick Steve – Keepin’ the Horse Between Me and the Ground

seasick-steve-keepin-the-horse-between-me-and-the-ground-2016-web

Så det verkar som att Seasick Steve inte har levt ett så hårt liv som hemlös en gång i tiden som historien vill ge sken av. Jag har inte läst Mathew Wrights nyligen utgivna biografi om mannen i fråga men jag är inte så säker på om jag vill göra det heller. För mig spelar Seasicks bakgrund ingen roll för det finns inget falskt i musiken han spelar och historierna han berättar. Hans baktaktsblues har alltid varit väl rotad i marken och när han plockar upp den akustiska gitarren så lyckas han alltid förmedla sina ord på ett känslosamt sätt. På sitt åttonde studioalbum Keepin’ the Horse Between Me and the Ground känns han mer jordnära än någonsin. Han gick in i studion och kom ut med ett dubbelalbum. En skiva där han har pluggat in gitarren och en akustisk. På den elektrifierade får vi Seasicks blues så som vi är vana vid. Det kränger, det knarrar och det skorrar. Men här finns också tillfällen för eftertanke och han visar även prov på att han kan ta sig an country utan att det känns malplacerat. När det kommer till den mer finstämda andra skivan så tar bluesen ett steg tillbaka och Seasick förvandas till en singer-songwriter och mina tankar förs till bland annat Kris Kristofferson. Det är avskalat, det är känslofyllt och ärligt. Till skillnad från sitt elektriska syskon så innehåller den akustiska delen såväl covers som en nyinspelning på den fantastiska Walkin’ Man. Till en början känns denna del av albumet mer som en bonusskiva som egentligen inte hör till själva albumet. Den känslan försvinner efter ett tag men jag anser att vi hade fått ett ännu starkare album om skivan bantats ner och de starkaste låtarna fått leka ihop på en skiva istället för två. Oavsett så är detta ytterligare ett väldigt stabilt Seasick Steve-album. Kanske till och med hans varmaste och ärligaste.

Seasick Steve – Keepin’ the Horse Between Me and the Ground
Dead Skunk/Border Music

1. Keep That Horse Between You and the Ground
2. Walkin’ Blues
3. Bullseye
4. Gypsy Blood
5. Shipwreck Love
6. Hell
7. What a Thang
8. Grass is Greener
9. Don’t Take it Away
10. Lonely Road

1. Hard Knocks
2. Maybe I Might
3. Gentle on My Mind (John Hartford)
4. Ride
5. Everybody’s Talkin’ (Fred Neil)
6. Walkin’ Man
7. Southern Biscuits
8. Gonna Get There
9. Signed D.C. (Arthur Lee)
10. I’m So Lonesome (Hank Williams)

www.seasicksteve.com

www.facebook.com/seasicksteve

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.